Jelena: Slaba sam...Subota, 27. jun 2009. 19:58
Do januara ove godine prva teniserka sveta, trenutno šesta na WTA listi, Jelena Janković eliminisana je u trećem kolu Vimbldona od američke tinejdžerke Melani Udin.
Eliminacija od 124. na WTA listi, rođene 1991. godine, svakako je iznenađenje.
Ali, kada se taj meč posmatra kroz istoriju Jeleninih rezultata na Vimbldonu, eliminacija ove sezone stigla je samo kolo pre njenog najboljeg rezultata na najprestižnijem turniru na svetu. Prethodne tri godine, Džej-Džej je gubila u osmini finala od Tamarin Tanasugarn, Marion Bartoli i Anastasije Miškine.
Miškina je 2005. godine izbacila Jelenu u trećem kolu, a 2004. i 2003. godine, Beograđanka je gubila još u prvom kolu od Klare Zakopalove i Andree Erit-Vanc.
Dakle, Jelenin odlazak na odmor u Brendonton, svoju rezidenciju na Floridi, već posle tri duela na Sveengleskom klubu i nije veliko iznenađenje. Ona ga objašnjava nedostatkom snage...
"Posle prvog seta osećala sam da ću se onesvestiti. Kada sam sela na klupu, smračilo mi se. Nisam u jednom trenutku znala gde se nalazim, toliko sam bila malaksala", objasnila je Jankovićeva posle duela u kojem je dva puta tražila medicinski tajm-aut, ali se intervencija odnosila na žuljeve na nogama.
"US Open je moj omiljeni turnir"Nije nemoguće da su bolovi na stopalima, koje Jelena oseća nedeljama unazad (a veruje se da su posledica lošeg kvaliteta opreme koju dobija od sponzora), uticali i da se generalno oseća slabo, malaksalo, dekoncetrisano...
"Što su poeni bili duži, ja sam igrala sve lošije i lošije. Nisam imala snage da udarim kako treba. Ni servis, ni retern, ništa...", nadovezala se Beograđanka.
Jelena je dodala i da joj je savetovano da prekine meč.
"Lekar i fizioterapeut su mi rekli da je najbolje da predam, ali nisam takva! Nisam to želela pa makar i pala na terenu. Kada sam zdrava, mogu dobro da igram, ali to sada nije bio slučaj", rekla je Srpkinja, ali nije navela šta je bio uzrok malaksalosti.
Jelena je novinarima pre meča sa Udin izjavila da je "opet ona stara i da uživa na terenu".
Ona će i 2009. godine poželeti što pre da zaboravi travu i već razmišlja da se što bolje pripremi za prelazak na beton.
"U SAD ću učestvovati na turniru u Stenfordu, gde ću se pripremati za US Open. To je moj omiljeni turnir i trudiću se da do tada podignem svoju igru", rekla je Jelena Janković.
(N. J. - MONDO, foto: Guliver/Getty Images)